Seigt, luftig og sprøtt. En perfekt kombinasjon.

koksmakroner

Jeg har aldri vært noe særlig på julekaker, men elsker kokosmakroner. Hvert år har jeg kjøpt noen, og hvert år har jeg blitt skuffet. Forleden var det en på Facebook, i gruppa “Matprat og matglede” som selvsikkert hevdet at hennes oppskrift var verdens beste, og da tenkte jeg at dette måtte jeg prøve meg på.

Som sagt så gjort. Jeg handlet inn egg, sukker og kokosmasse og før ovnen hadde rukket å bli varm hadde jeg brettet klart. Eneste avviket fra oppskriften var tiden i ovnen. Jeg bruker alltid varmluft, så da går det litt fortere.

Sånn gikk det til:

250 g sukker, 250 g kokosmasse og 5 eggehviter blandes i en gryte over middels varme. Når sukkeret er smeltet og det hele er en seig masse legges makronene opp med to spiseskjeer på en plate med bakepapir.

Stek i 10 minutter til de er passe gyldne. Legg de forsiktig over på en rist og la de bli helt kalle før du legger de i kakeboksen. Prøvesmaking forgår når de er lunkne. Enjoy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *