Blåbærmarmelade med timian

marmelade
Det er få ting som kan måle seg med noe skikkelig søtt ved siden av en god ost. Det beste jeg vet er blåbærmarmelade. Vel, egentlig er det vel strengt tatt ikke marmelade, ettersom det ikke inneholder sitrusskall, men det er liksom ikke syltetøy heller, til det er det ikke flytende nok. Dette har konsistens som marmelade, så da kaller jeg det det. Og som overskriften avslører har det også en pikant smak av timian som passer overraskende godt  sammen med blåbærene.

 Dette er lett å lage, ja hvis en ser bort fra plukkingen så klart. Det er ikke min favorittaktivitet, men tar man med familien, kaffe, bikkja og været er fint, så går det an. Men altså, har du blåbær er det grei skuring.

Knus 1 kg blåbær med en rotmoser i en gryte og tilsett 500 gram sukker. Ha i en teskje tørket timian og kok opp mens du rører godt. Skru ned varmen så det småputrer og la det stå uten lokk i en times tid til du merker at det tykner litt. Mengen vil reduseres med ca 40%, og du trenger derfor ikke tilsette noen tykningsmidler. Selv om blåbær ikke hører til de bærene som har mest pektin, vil det stivne greit likevel, og få konsistens som god marmelade når det kjølner. Hvis du er usikker på om det har kokt lenge nok kan du legge en skjei av syltetøyet på et lite fat og sette i kjøleskapet i 5 minutter. Da merker du om det stivner greit.

Hell syltetøyet på et rent glass, skru lokket godt igjen og la det stå på hodet til det er avkjølt. Det oppbevares best i kjøleskapet.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *