Røkt svinekam sous vide

svinekam1. mai ble feiret med nok en triumf for sous vide. To kilo hel, røkt svinekam, ferdig vakuumert fra kjøttidisken på Meny, fikk bade i 24 timer på 60 grader, og resultatet var helt perfekt. God røyksmak, lekkert mørkrosa tvers igjennom og en smak som minnet om bayonneskinke, bare mye mye mørere, og veldig saftig. Serverte med klothildepoteter, smørdampet kål og en fløtesaus laget på kraften fra sous vide-posen. Kost for arbeidere i alle land.

4 kommentarer til “Røkt svinekam sous vide

 1. Inger

  Hei. Lurer på str på din sous vide? Skal kjøpe, og vi har også en del elgkjøtt, feks elgsteiker pluss/minus ett kilo. Forstår det sånn at du tilbereder dem hele.?
  Liker bloggen din!!

  Svar
  1. Bjarne Innleggsforfatter

   Ojda. Jeg har oversett spørsmålet ditt Inger. Men ja, jeg tilbereder de hele. 57-58 grader i 5-8 timer, litt avhengig av hvilken stykningsdel jeg har med å gjøre, har vist seg å være et godt utgangspunkt for det aller meste av elgkjøtt. Lykke til.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *