Det perfekte kamskjell

kamskjellJeg elsker kamskjell. Det er blandt det aller aller fineste vi henter ut av havet her hjemme i Norge, men de kan være litt tricky å tilberede for kresne ganer. Noen gjør det enkelt og serverer de helt rå, andre gjør det like enkelt og koker de. Begge deler kan være bra nok, men jeg vil ha dem akkurat helt sånn fløyelsmyke og lunkne i midten med en frekk stekeskorpe. Dette kan være vanskelig å få til, men min metode gir perfekt resultat hver gang. Jepp, vi snakker om sous vide.

Vakumpakk kamskjellene (altså ikke hele skjellet, bare den hvite fine muskelen). Bruker du frosne kamskjell, så er det veldig greit å gjrøe det før de tiner, så holder de fasongen bedre, ellers kan de bli litt flate.

Legg de vakumpakkete kamskjellene i sous viden, på 54-55 grader i en halv time. Ikke la de ligge noe særlig lenger enn det, for da kan de bli tørre og litt grøtete i konsistensen, Ta de ut av posen og tørk godt av dem med kjøkkenpapir. Laken som har havnet i posen kan du f.eks. koke inn med noen dråper hvitvin og en fløteskvett, så har du en nydelig sjy å servere til.

Varm opp steikepannen med litt solsikkeolje til det ryker godt av den, og fres kamskjellene i 15-20 sekunder på hver side, til de får en lekker brun stekeskorpe. Server dem med en gang, med f.eks. nevnte sjy, noen ristede pinjekjerner, noen ruccolablader og en sprut balsamicosirup.

3 kommentarer til “Det perfekte kamskjell

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *