Pulled pork sous vide

pulledpork

Sommerens favoritt på middagsbordet hjemme hos oss har vært pulled pork. Det er en amerikansk bbq-klassiker, som i hovedsak er svinekjøtt grillet lenge på svak varme til det er så mørt at det omtrent detter fra hverandre og så trevlet opp og smakssatt med bbq-saus. I mangel av en skikkelig grill, har jeg laget pulled pork sous vide, og det blir godt.

Du kan bruke nesten hva slags svinekjøtt du ønsker, alt fra indrefilet til hodet duger, men det aller beste er noe som er skikkelig marmorert. Nakken er perfekt. Nakkekoteletter er fullt mulig å bruke, men da blir det litt korte trevler, så det beste er et 6-8 cm tjukt nakkestykke.

Lag en mild saltlake, ca 5% og la kjøttet ligge et par-tre timer i laken før du tar den opp, tørker godt av den og gnir det inn med salt, pepper og evt. andre krydder. Vakumpakk og legg i sous viden på 60 grader i et døgn. Ha kjøttet over i en skikkelig varm steikepanne, det skal frese skikkelig, og la det få brune seg i litt olje mens du raskt drar det i filler med to gafler. Når det er skikkelig opptrevlet heller du over en dugelig dash med bbq-saus, helst en med skikkelig “smokey hickory flavor”.

Den klassiske måten å servere pulled pork på er i hamburgerbrød med coleslaw. Jeg liker bedre tortillas enn hamburgerbrød, men coleslaw må til. Det er lettvint og godt, og fortjener en egen post. Følg med, følg med.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *