Coleslaw

coleslaw

Coleslaw, eller kålsalat på norsk, er et perfekt tilbehør til alle typer grillmat, og til pulled pork er det bortimot obligatorisk. Det er lett å lage, og det finnes nok like mange varianter som det finnes kokker i verden, men jeg har landet på en enkel oppskrift som jeg får mye skryt for.

Finsnitt et kvart vanlig kålhode, og da mener jeg FINSNITT. Jo tynnere striper med kål, jo bedre coleslaw. Skrell og riv tre-fire store gulrøtter på et fint rivjern. Igjen er clouet her å lage tynne strimler. Poenget med å lage kål- og gulrotstrimlene omtrent så tynne som mulig er selvsagt at de da blir langt lettere å tygge, men enda viktigere er at det har veldig mye å si for hvordan dressingen virker. Hvis det er tjukke strimler må du ha veldig mye dressing for å balansere smaken riktig, og da blir det lett litt olje-aktig i konsistensen, og selvsagt minde sunn også. Så ta deg tid til å snitte kålen i tynnne tynne skiver, og rive gulrøttene på de små hullene, så blir det best.

Dressingen jeg bruker består av 3-4 spiseskjeer majones, 4-5 spiseskjeer naturell youghurt, 2-3 spiseskjeer Idun grov sennep og en klype salt. Andre typer sennep vil også fungere utmerket, men hvis du f.eks. bruker en dijonsennep, bør du tilsette litt sukker i tillegg. Smak deg frem og bruk gjerne pepper, eddik, tomatpuree, olivenolje, chili, .hvitløk, karve … mulighetene er ubegrenset, men som sagt, min oppskrift er enkel, og fungerer perfekt for min gane. Husk at et svært komplekst smaksbilde i et tilbehør fort kan komme i konflikt med hovedretten, så tenk deg om før du kjører på med for mye lurium i dressingen.

Coleslaw er forresten perfekt til pizza, men da kutter jeg ut sennepen og majonesen, og tilsetter heller litt eddig og en teskje karve til youghurten, for å få en riktig frisk og bitter salat som går som hånd i hanske til smeltet ost og tomatsaus.

Bland kål, gulrot og dressing godt sammen og la den få godgjøre seg en times tid i kjøleskapet før du serverer den.

1 kommentar til “Coleslaw

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *