Guttemat på tur

Jeg glemte å ta bilde, men de ser ut sånn som alle andre pizzaboller på Google.

Jeg glemte å ta bilde, men de ser ut sånn som alle andre pizzaboller på Google.

Avkommet har passert 14 og de siste bursdagene har det vært typiske uteaktivitetsfeiringer. I år var det Klatreskogen på Evje, og sju skrubbsultne 14-åringer tok godt for seg av en raus haug med pizzaboller. Saken er nemlig at min sønn ikke er så veldig begeistret for pølser, som nærmest har blitt EU-standard i bursdager her på berget. Så da blir det pizzaboller.

Lag en stor pizzadeig på vanlig måte. Jeg bruker ca halvannen kilo mel, passelig med vann, to teskjeer salt og en pakke tørrgjær. Kjør deigen i 8-10 minutter på full spiker i maskinen eller kna til krampen tar deg. La deigen heve seg dobbelt så stor mens du gjør klart fyllet.

Hakk to store løk og la de surre seg blanke i en raus dose olivenolje, et par fedd hvitløl er ikke feil. Ha i et glass med tomatpure, bland godt med løken og la den surre seg godt inn. Spe på med tre bokser knuste tomater, en teskje tørket basilikum, nykvernet sort pepper og to spiseskjeer sukker.

Stek en kilo kjøttdeig av ønsket type. Jeg bruker elg fordi jeg har, og fordi det er best, men det funker med kjøttdeig av både storfe, svin og kylling også. Eller pølse. Eller skinke. Eller ingen ting hvis du skulle slumpe til å være vegetarianer. Rør kjøttet inn i tomatsausen. Når jeg lager vanlig pizza gjør jeg aldri det, men her skal sausen og kjøttet være godt sammensauset, som en bolognaisesaus.

Del deigen i to og kjevle den utover hele kjøkkenbenken til den er ca en meter lang og 30-40 cm bred, og en halv cm tykk. Fordel halvparten av kjøttsausen over leiven, og rull den sammen omtrent som en rullekake. Skjær 5 cm tykke skiver av rullen om gangen  og leg de med flatsiden ned på et bakepapir, og dytt dem til de er omtrent på størrelse med en skillngsbolle, altså omtrent på størrelse med en håndflate.

Ha en raus klype med revet ost over hver bolle og stek herlighetene i ovne på 250 grader, i ca 12 minutter. Spises varme, lunkne eller kalde, og de som blir igjen er perfekt i matboksen når mandagen kommer.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *