Gulrotpuré

image

Dette er så enkelt at det nesten er juks, men jeg får alltid ekstremt mye skryt fra salige gjester når jeg serverer dem gulrøtter på denne måten, og særlig barna blir lykkelige. Sett i forhold til vanskelighetsgraden er smaken helt kanon, og det er nesten litt rart at ikke dette er mer brukt enn det er.

Kok dobbelt så mye gulrøtter som du ellers ville gjort, for dette er et populært tilbehør som det går mye mer av enn vanlige gulrøtter. Denne oppskriften tar utgangspunkt i ca en kilo gulrot, men det er ikke så¨nøye med målene, det blir helt knall uansett. La gulrøttene koke til de er skikkelig møre, men ikke så lenge at de blir besk på smaken. Hvis du presser en gulrotbit mot kanten på gryten med en smørkniv skal de kneppe lett gjennom.

Sil gulrøttene og ha de tilbake over middels sterk varme. Tilsett ca 100-200 gram smør og grus gulrøttene med en rotstapper. Når alt smøret er smeltet og gulrøttene er knust, bytter du ut rotstapperen med en stavmikseren og tilsetter 1/3 L kremfløte. Kjør til det hele er en glatt og silkemyk pure, smak til med en klype salt. jeg tipper det er mulig å kjøre det hele i en god blender også, men det har jeg ikke prøvd. Hvis du har en neve opphakket gressløk å ha oppi, så er det også kjempegodt, men høyst frivillig.

Det fine med gulrotpureen er at den er veldig robust. Den tåler å holdes varm i timesvis, kan fryses og varmes opp i mikrobølgeovn, eller i en gryte, uten å tape seg i det hele tatt. Du kan derfor lage rikelig, og du kan lage den i god tid på forhånd og bare varme opp, dersom det blir litt trangt på komfyren.

Til nå har jeg bare kokt gulrøttene på vanlig vis, men neste gang skal jeg forsøke å koke dem sous vide. Tipper det blir helt fantastisk, ettersom sous vide bevarer mye av smaken som nå koker bort i vannet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *