Løk er bestest

lok-og-purre66Mitt favorittilbehør til feit fisk er løk. Ikke bare til fisk forresten, alt blir bedre med løk. Men det jeg vil beskrive i dag er simpelthen et suverent tilbehør til f.eks. stekt laks eller makrell, og en perfekt motvekt til den syrlige agurksalaten mange serverer til laks og makrell og annen stekt feit fisk. Og så er det så enkelt at alle kan få det til.

Kjøp alle løksorter du kommer over i butikken. I dag hadde jeg vanlig gul kepaløk, vårløk, banansjalottløk, vårløk, rødløk, purre og hvitløk. Alt ble hakket opp og surret i en solid klikk med smør til det begynte å bli lysebrunt og feste seg i bunnen av en vanlig stålgryte. Så helte jeg over 2 dl kremfløte og to spiseskjeer soyasaus (den salte japanske typen) og lot det putre til fløten så smått begynte å tykne. Det var det hele. Enklere blir det neppe, og usannsynlig godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *