Mine beste poteter

image

Jeg er bare sånn ca middels glad i poteter. Men dette er snadder! Råstekt i gåsefett,  aka confit, blir poteter til snop.

Skrell og skjær kokefaste poteter,  f.eks Beate eller mandel, og skjær de opp i båter eller terninger. Skyll de skikkelig godt i rennende kaldt vann, til vannet er helt klart.

Ha potetene i en litt romslig gryte og fyll på vann. Kok opp og la det koke i tre-fire minutter.  Sil potetene og rist gryten kraftig, med lokket på!

Det som skjer når du rister potetene slik er at de blir ruglete på overflaten og det gjør at arealet økes veldig. Se nøye på bildet så ser du at de liksom er litt lodne. Grunnen til at vi ønsker det er at de vil bli mye sprøere på kortere tid enn glatte poteter, uten at de blir hardere inni.

Hell raust med gåsefett eller andefett over potetene og bland godt sånn at de blir helt glasert. Og ja, det blir godt med olivenolje også.

Legg bakepapir i langpannen og hell på potetene. Stek på ca 225 grader (jeg bruker alltid varmluft) til de er gyldenbrune, noe som tar ca en halvtime. Vend de litt rundt etter et kvarter, for de blir gjerne litt fortere stekt på siden som ligger ned.

Dryss litt Maldon havsalt ellet noe lignende godt grovsalt før servering. Bruket du piffi må du settes i gapestokk i fire dager på byens torg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *