Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 {"id":96,"date":"2013-05-28T10:55:18","date_gmt":"2013-05-28T10:55:18","guid":{"rendered":"http:\/\/sverkeli.no\/?p=96"},"modified":"2016-10-06T15:51:15","modified_gmt":"2016-10-06T14:51:15","slug":"mitt-daglige-brod","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/sverkeli.no\/2013\/05\/28\/mitt-daglige-brod\/","title":{"rendered":"Mitt daglige br\u00f8d"},"content":{"rendered":"

 <\/p>\n

\"bread2\"<\/a>Br\u00f8d til hverdags m\u00e5 ikke bare v\u00e6re gode, de m\u00e5 ogs\u00e5 v\u00e6re ekstremt lettvint og raske \u00e5 bake, ellers s\u00e5 gidder man ikke holde p\u00e5 etter at nyhetens interesse dabber av. Denne oppskriften p\u00e5 gode, sunne og mettende hverdagsbr\u00f8d har jeg fulgt i et par \u00e5r n\u00e5, og kan bake den i blinde. Jeg bruker bare \u00f8yem\u00e5l, men det blir omtrent helt likt hver gang. Det beste med oppskriften, foruten en helt super smak, er at br\u00f8dene holder seg veldig godt, og smuidrer ikke opp lett slik hjemmebakte br\u00f8d har en tendens til \u00e5 gj\u00f8re. Oppskriften rekker til to store eller tre mellomstore br\u00f8d.<\/p>\n

<\/p>\n

Start med \u00e5 ha ca to kaffekopper hele hvetekorn i en liten gryte, og ha i kaldt vann til det st\u00e5r ca en cm over kornene. Kok opp og skru av varmen, og la kornene st\u00e5 og trekke mens du gj\u00f8r klar resten av deigen.<\/p>\n

Ta frem bakebollen og ha oppi ca en kilo hvetemel. P\u00f8s p\u00e5 med ca 200 gram grovmalt sammalt hvete og 3-400 gram grov sammalt rug. Tilsett en kaffekopp solsikkefr\u00f8 og en god neve linfr\u00f8, to spiseskjeer salt og en pose t\u00f8rrgj\u00e6r. Du kan selvsagt bruke vanlig fersk gj\u00e6r hvis du gidder \u00e5 bale med slikt.<\/p>\n

Ta grytene med glovarme hele hvetekorn og fyll p\u00e5 med kaldt vann. R\u00f8r rundt med fingeren, og stopp n\u00e5r vannet er akkurat passelig varmt. Hell det hele i bakebollen sammen med alt det t\u00f8rre, og bland godt med en slikkepott. Synes du deigen blir for t\u00f8rr har du i mer vann. Er deigen for v\u00e5t har du i mer mel, s\u00e5 enkelt er det. Som en tommelfingerregel er ca 7.5 – 8 deciliter vann per kilo mel passelig.<\/p>\n

N\u00e5 skal deigen eltes, og det skal eltes noe helt alvorlig mye. Du kan s\u00e5klart bruke hendene, men da skal du pinad\u00f8 st\u00e5 p\u00e5 s\u00e5 svetten siler, for det jeg gj\u00f8r er \u00e5 kj\u00f8re deigen i min Kenwood Major, p\u00e5 full guffe, i ti minutter. Det som skjer da er at glutenet i melet, som frigj\u00f8res n\u00e5r det blir v\u00e5tt, danner et solid nettverk, omtrent p\u00e5 samme m\u00e5te som n\u00e5r du tover filt av ull. Du ser det tydelig n\u00e5r du heller deigen ut av bollen, at det er millioner av “tr\u00e5der” i deigen, og dette er gluten, og det er det proteiner som gj\u00f8r at br\u00f8det blir seigt og godt.<\/p>\n

 <\/p>\n

Dekk til bollen med plast og sett den til heving p\u00e5 et godt og varmt sted. Jeg fyller skikkelig varmt vann i vasken og setter deigen til heving i den, og da er den dobbelt s\u00e5 stor p\u00e5 en liten times tid.<\/p>\n

Hell deigen p\u00e5 kj\u00f8kkenbenken og del den i tre like store deler. Klapp hver del lett ut til en tykk kake og rull den sammen til en p\u00f8lse. Denne enkle operasjonen gj\u00f8r at det tidligere omtalte glutennettverket ordner seg som en sirkel inni br\u00f8det og gir en god struktur p\u00e5 br\u00f8det. Legg hvert deigemne i en br\u00f8dform smurt med rikelig god olivenolje. Sett br\u00f8dene rett i kald ovn og skru p\u00e5 200 grader og varmluft. Etter en time er br\u00f8dene ferdig. Hvelv de p\u00e5 en rist og kj\u00f8l dem av f\u00f8r du skj\u00e6rer i dem.\"bread1\"<\/a><\/p>\n

Disse br\u00f8dene passer til all slags p\u00e5legg, og er spesielt velegnet til nistemat med god ost og skinke, Ikke glem en str\u00f8k ekte meierism\u00f8r!<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

  Br\u00f8d til hverdags m\u00e5 ikke bare v\u00e6re gode, de m\u00e5 ogs\u00e5 v\u00e6re ekstremt lettvint og raske \u00e5 bake, ellers s\u00e5 gidder man ikke holde p\u00e5 etter at nyhetens interesse dabber av. Denne oppskriften p\u00e5 gode, sunne og mettende hverdagsbr\u00f8d har jeg fulgt i et par \u00e5r n\u00e5, og kan bake den i blinde. Jeg […]<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":0,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[7,1],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/96"}],"collection":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=96"}],"version-history":[{"count":13,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/96\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":372,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/96\/revisions\/372"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=96"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=96"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=96"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}