Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 {"id":69,"date":"2013-05-08T08:56:14","date_gmt":"2013-05-08T08:56:14","guid":{"rendered":"http:\/\/sverkeli.no\/?p=69"},"modified":"2014-01-16T23:31:02","modified_gmt":"2014-01-16T23:31:02","slug":"ummmmammmmmi","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/sverkeli.no\/2013\/05\/08\/ummmmammmmmi\/","title":{"rendered":"Ummmmammmmmi"},"content":{"rendered":"

\"elgspinat\"<\/a>Noen ganger treffer man blink, og for min del handler det ofte om smakskomponenten umami. For de uinvidde, s\u00e5 er umami en litt obskur del av smaksbildet, som komplimenterer de tradisjonelle fire smakskomponentene surt, s\u00f8tt, salt og bittert. Umami kommer fra japansk, og kan best oversettes til “veldig godt”. Denne pastaretten er en umamieksplosjon, og har elghakk, l\u00f8k og spinat som hovedingredienser. Umamien kommer selvsagt fra disse, men de f\u00e5r blomstre ved hjelp av noen velkjente smaksforsterkere, nemlig varme, salt, soyasaus og urter.
\n<\/p>\n

Hakk en l\u00f8k i steikepannen og la den surre i en solid klatt sm\u00f8r p\u00e5 middels sterk varme, til den begynner \u00e5 bli blank. Ha i en halvkilo elghakk (karbonade av storfe g\u00e5r selvsagt helt fint ogs\u00e5) og stek den til den er gr\u00e5 og begynner s\u00e5 sm\u00e5tt \u00e5 bli brun. Vi \u00f8nsker ikke for mye bruning til denne retten, da noe av den litt spisse karakteren fra elghakke forsvinner hvis vi lar maillard-reaksjonene f\u00e5 for mye overtak.<\/p>\n

Tilsett en halv teskje estragon, en halv teskje timian og en hel teskje basilikum, og vend det godt inn i l\u00f8k- og kj\u00f8ttblandingen sammen med en klype salt. I slike retter som dette synes jeg t\u00f8rkete urter fungerer bedre enn friske urter, s\u00e5 ikke v\u00e6r flau hvis ikke vinduskarmen din bugner av duggfriske krydderplanter i potter. En runde med pepperkvernen er aldri feil og passer fint n\u00e5.<\/p>\n

Tilsett masse frisk spinat, en raus dose kremfl\u00f8te (s\u00e5nn ca to dl er fint),\u00a0og tre spiseskjeer japansk soyasaus. La det koke akkurat s\u00e5 lenge at fl\u00f8ten begynner \u00e5 tykne, og hell det over en porsjon nykokt pasta, h\u00f8vle over noen rause sneier med parmesan (Grana Padano passer best til denne retten), og server mens det enn\u00e5 er rykende varmt.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Noen ganger treffer man blink, og for min del handler det ofte om smakskomponenten umami. For de uinvidde, s\u00e5 er umami en litt obskur del av smaksbildet, som komplimenterer de tradisjonelle fire smakskomponentene surt, s\u00f8tt, salt og bittert. Umami kommer fra japansk, og kan best oversettes til “veldig godt”. Denne pastaretten er en umamieksplosjon, og […]<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":0,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[5,1,10],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/69"}],"collection":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=69"}],"version-history":[{"count":7,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/69\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":208,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/69\/revisions\/208"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=69"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=69"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=69"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}