Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 {"id":59,"date":"2013-05-04T11:39:20","date_gmt":"2013-05-04T11:39:20","guid":{"rendered":"http:\/\/sverkeli.no\/?p=59"},"modified":"2013-06-07T06:43:40","modified_gmt":"2013-06-07T06:43:40","slug":"himmelske-sjyer","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/sverkeli.no\/2013\/05\/04\/himmelske-sjyer\/","title":{"rendered":"Himmelske sjyer…"},"content":{"rendered":"

\"image\"<\/a> <\/p>\n

Ok, sky og sjy, d\u00e5rlig ordspill,\u00a0 jeg vet, men denne sjyen er himmelsk. Frisk og s\u00f8t og kraftfull som en … frisk og s\u00f8t og kraftfull ett eller annet. Eplesjy er dagens valg som erstatter for den vanlige brune sausen.<\/p>\n

<\/p>\n

F\u00f8rst m\u00e5 det kokes kraft. Joda, fond fra butikken duger ogs\u00e5, men det er alltid best med heimelaga, om ikke for tungen s\u00e5 i hvertfall for selvf\u00f8lelsen. Kj\u00f8r et kilo bein og kj\u00f8tt, f.eks. bibringe, av storfe (eller elg som jeg bruker i dag) i ovnen en times tid p\u00e5 180 grader.\u00a0 Dette er for \u00e5 f\u00e5 god smak (ogs\u00e5 kalt maillardreaksjoner av matnerdene). Legg kj\u00f8ttet i en romslig gryte, gjerne trykkoker hvis du har, sammen med en halvkilo oppkuttet gulrot og tre-fire l\u00f8k, noen hele stjerneanis (en super smaksforsterker) og fyll p\u00e5 med vann til det dekker godt. Kok opp og la det putre i et par-tre timer. Sil kraften og kok den s\u00e5 inn s\u00e5 lenge du har tid eller t\u00e5lmodighet. Heston Blumenthal koker gjerne kraften en gang til med nytt kj\u00f8tt og gr\u00f8nnsaker,\u00a0 og til og med en tredje gang,\u00a0 men det gidder jeg ikke ofte.<\/p>\n

\"image\"<\/a><\/p>\n

Til denne sjyen gidder jeg ikke styre med klaring og greier, jeg bare reduserer kraften godt.<\/p>\n

En l\u00f8k finhakkes, og da mener jeg FINhakket. Ha l\u00f8ken i en passe stor gryte, s\u00e5nn to-tre liters er greit, sammen med en raus klikk med sm\u00f8r p\u00e5 middels sterk varme. La l\u00f8ken surre til den er blank og tilsett 5 spiseskjeer balsamicoeddik. La det koke inn litt et minutt eller s\u00e5 og tilsett 3dl eplejuice.<\/p>\n

Kok opp og tilsett 6 dl kj\u00f8ttkraft. Reduser sausen til det er ca 2\/3 igjen og tilsett to teskjeer maizenamel og la det tykne til en passe tykk sjy. Juster med mer maizenamel hvis det trengs. Smak til med litt salt og server til allskens storfe eller vilt.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Ok, sky og sjy, d\u00e5rlig ordspill,\u00a0 jeg vet, men denne sjyen er himmelsk. Frisk og s\u00f8t og kraftfull som en … frisk og s\u00f8t og kraftfull ett eller annet. Eplesjy er dagens valg som erstatter for den vanlige brune sausen.<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":0,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[1,10,13],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/59"}],"collection":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=59"}],"version-history":[{"count":4,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/59\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":129,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/59\/revisions\/129"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=59"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=59"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=59"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}