Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 {"id":403,"date":"2020-12-08T09:37:41","date_gmt":"2020-12-08T08:37:41","guid":{"rendered":"https:\/\/sverkeli.no\/?p=403"},"modified":"2020-12-17T10:51:08","modified_gmt":"2020-12-17T09:51:08","slug":"selveste-juleribben","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/sverkeli.no\/2020\/12\/08\/selveste-juleribben\/","title":{"rendered":"Selveste juleribben!"},"content":{"rendered":"

Ingen jul uten et skikkelig ribbem\u00e5ltid. Og juleribbens hellige gral er spr\u00f8 svor. Jeg elsker spr\u00f8 svor, men den m\u00e5 v\u00e6re spr\u00f8 p\u00e5 den rette m\u00e5ten. Den m\u00e5 v\u00e6re oppbl\u00e5st og luftig lett \u00e5 tygge, med konsistens som chips omtrent. Mange sliter med \u00e5 f\u00e5 det til, og synes det er veldig spennende hvert \u00e5r om svoren blir spr\u00f8. Med min metode blir den garantert luftig og spr\u00f8, pluss at det under svoren, som jo er det aller viktigste, ogs\u00e5 blir helt perfekt.<\/p>\r\n

\"\"<\/figure>\r\n

<\/p>\r\n\r\n

\"\"<\/figure>\r\n\r\n\r\n\r\n

Denne fremgangsm\u00e5ten gir deg ikke en s\u00e5nn hardstekt og m\u00f8rk ribbe der alt fettet er smeltet bort, s\u00e5 hvis du liker det kan du slutte \u00e5 lese n\u00e5. Dette gir deg en n\u00e6rmest luftig ribbe, der fettlagene er rendret s\u00e5nn at de inng\u00e5r i en h\u00f8yere enhet med kj\u00f8ttet og det hele blir en omtrent luftig, veldig saftig og veldig m\u00f8r opplevelse. Svoren bl\u00e5ser seg opp og blir superspr\u00f8.<\/p>\r\n\r\n\r\n\r\n

Ok, s\u00e5nn gj\u00f8r jeg det: Ribben kj\u00f8per jeg fersk, og bestiller den UTEN rutet svor men med sagde bein. Svoren ruter jeg selv slik at jeg er 100% sikker p\u00e5 at sk\u00e5rene g\u00e5r godt ned i fettlaget, og f\u00f8lger kuttene i beina s\u00e5 jeg kan skj\u00e6re den opp uten at kniven m\u00e5 krangle med verken spr\u00f8 svor eller bein.S\u00e5 f\u00e5r den ligge to d\u00f8gn i saltlake i kj\u00f8leskapet. Laken er laget av 3 liter vann, 90 gram salt og 12 gram natron. Natronet er hemmeligheten bak den perfekte svoren du ser p\u00e5 bildet, for den bidrar til \u00e5 l\u00f8se opp collagenet i svoren slik at den bl\u00e5ser seg opp og blir spr\u00f8 som chips. For smakens skyld hiver jeg oppi tre rause skiver fersk ingef\u00e6r, 10-12 nellikspiker, 2-3 stjerneanis og en spiseskje hele pepperkorn. (Egentlig kan du bare droppe dette krydderet, for i f\u00f8lge vitenskapen s\u00e5 er ikke partiklene i krydderet sm\u00e5 nok til \u00e5 penetrere kj\u00f8ttet, s\u00e5 denne smaken blir bare sittende p\u00e5 utsiden og fordunste i l\u00f8pet av varmebehandlingen. )<\/p>\r\n\r\n\r\n\r\n

Ribben legges s\u00e5 i en langpanne med svoren opp og settes i stekeovnen p\u00e5 80 grader. Ikke noe vann i pannen. Ingen damping. Ingen snuing. Ingen folie. Ingen triks bortsett fra en ball med folie eller en suppetallerken opp ned under ribben for \u00e5 s\u00f8rge for at den ligger i en jevn bue uten et eneste s\u00f8kk. Der st\u00e5r den i 12 timer, noe som kanskje virker litt kl\u00f8nete hvis du spiser middag i 4-5 tiden om ettermiddagen og ikke er gira p\u00e5 \u00e5 st\u00e5 opp i 4-5 tiden om natten. Men det er ikke s\u00e5 farlig om den st\u00e5r lenger. Den blir like god om den st\u00e5r 16-18 timer.<\/p>\r\n\r\n\r\n\r\n

Kjernetemperaturen vil da v\u00e6re ca 75 grader og b\u00f8r ikke g\u00e5 over dette. Gj\u00f8r den det blir det som pulled pork. Det er jo digg, men ikke det vi vil ha til julemiddag. Jeg f\u00f8lger n\u00f8ye med p\u00e5 steketermometeret de siste 4-5 timene, og lunker litt mer varme p\u00e5 ovnen, kanskje opp i 95 grader eller justerer ned i 70 avhengig av utviklingen. Med s\u00e5 sk\u00e5nsom varmebehandling blir det ikke en diger p\u00f8l av fett i langpanne. Fettet rendres perfekt, blir omtrent som gelatin og integreres godt med kj\u00f8ttet og du f\u00e5r en superjuicy, saftig og m\u00f8r smaksbombe.<\/p>\r\n\r\n\r\n\r\n

N\u00e5r det er ca 50 minutter igjen til middag tar jeg ribben ut av ovnen og skrur temperaturen opp p\u00e5 max, med varmluft. Min ovn g\u00e5r til 250 grader og det tar ca ti minutter. N\u00e5r den n\u00e5r max temperatur setter jeg ribben inn igjen og lar den st\u00e5 i 7-10 minutter. Jeg passer p\u00e5 som en smed og n\u00e5r svoren har “poppet”, ser ut som p\u00e5 bildet og det er fare for at den vil bli svidd, tar jeg den ut. S\u00e5 lar jeg den hvile i 20 minutter f\u00f8r jeg setter langpannen ved siden av skj\u00e6refj\u00f8len, vipper den opp i ca 30 graders vinkel, bruker en god gaffel og lirker ribben elegant og udramatisk over p\u00e5 skj\u00e6refj\u00f8len.<\/p>\r\n\r\n\r\n\r\n

Der skj\u00e6rer jeg den i tre langsetter kutene i beina og mine perfekt tilm\u00e5lte svorruter. Hvert stykke best\u00e5r av ett ribbein og tilh\u00f8rende spr\u00f8 svor p\u00e5 toppen. F\u00f8lger du denne fremgangsm\u00e5ten kan jeg garantere deg at b\u00e5de du og dine gjester blir meget godt forn\u00f8yde og ingen kl\u00e6r har f\u00e5tt fettsprut p\u00e5 seg.<\/p>\r\n\r\n\r\n\r\n

GOD JUL!<\/p>\r\n\r\n\r\n\r\n

 <\/p>\r\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Ingen jul uten et skikkelig ribbem\u00e5ltid. Og juleribbens hellige gral er spr\u00f8 svor. Jeg elsker spr\u00f8 svor, men den m\u00e5 v\u00e6re spr\u00f8 p\u00e5 den rette m\u00e5ten. Den m\u00e5 v\u00e6re oppbl\u00e5st og luftig lett \u00e5 tygge, med konsistens som chips omtrent. Mange sliter med \u00e5 f\u00e5 det til, og synes det er veldig spennende hvert \u00e5r […]<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":0,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[1],"tags":[20,18,21,19],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/403"}],"collection":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=403"}],"version-history":[{"count":12,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/403\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":417,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/403\/revisions\/417"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=403"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=403"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=403"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}