Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 {"id":359,"date":"2016-05-09T13:43:29","date_gmt":"2016-05-09T12:43:29","guid":{"rendered":"http:\/\/sverkeli.no\/?p=359"},"modified":"2016-05-09T13:49:44","modified_gmt":"2016-05-09T12:49:44","slug":"pizzasaus-i-en-zweidrei","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/sverkeli.no\/2016\/05\/09\/pizzasaus-i-en-zweidrei\/","title":{"rendered":"Pizzasaus i en zweidrei"},"content":{"rendered":"

\"20160505_165947\"<\/a>F\u00f8r la jeg hele sjelen min i \u00e5 blanke l\u00f8k, brune tomatpure og det ene med det andre for \u00e5 koke den perfekte pizzasausen. Det pleide \u00e5 bli bra det, for all del, men n\u00e5 har jeg sluttet med det. Jeg har forenklet prosessen til det helt minimale, og resultatet er alts\u00e5 dobbelt s\u00e5 bra, superenkelt og ikke minst veldig veldig mye raskere.<\/p>\n

S\u00e5 hva er greia? Jo, jeg lager en kald emulsjonssaus i stedet. Det h\u00f8res kanskje avansert ut, men det er ikke det. Det er simpelthen det enkle faktum at hermetiske tomater og olivenolje “smelter” sammen og blir en akkurat passe tyktflytende, glatt og fin saus utelukkende ved hjelp av en stavmikser. I motsetning til f.eks. majones og bearnaise, trengs det ingen emulgator.<\/p>\n

Og n\u00e5 lurer du kanskje p\u00e5 hva en emulgator er for noe, og kjapt forklart er det en et stoff som f\u00e5r molekylene i olje og vann til \u00e5 henge sammen. Det er nemlig ikke noe vann og olje klarer p\u00e5 egen h\u00e5nd, og derfor bruker man egg i b\u00e5de majones og bearnaise og andre emulsjonssauser \u00a0og -dressinger for \u00e5 f\u00e5 olje- og vannmolekylene til \u00e5 henge sammen. I tomater er det alts\u00e5 saker og ting som fungerer som en emulgator, slik at vannet i tomatene og olivenoljen i min oppskrift blir en helt nydelig pizzasaus.<\/p>\n