Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 {"id":319,"date":"2015-08-07T11:06:51","date_gmt":"2015-08-07T10:06:51","guid":{"rendered":"http:\/\/sverkeli.no\/?p=319"},"modified":"2015-10-02T10:57:15","modified_gmt":"2015-10-02T09:57:15","slug":"blabaermarmelade-med-timian","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/sverkeli.no\/2015\/08\/07\/blabaermarmelade-med-timian\/","title":{"rendered":"Bl\u00e5b\u00e6rmarmelade med timian"},"content":{"rendered":"

\"marmelade\"<\/a>
\nDet er f\u00e5 ting som kan m\u00e5le seg med noe skikkelig s\u00f8tt ved siden av en god ost. Det beste jeg vet er bl\u00e5b\u00e6rmarmelade. Vel, egentlig er det vel strengt tatt ikke marmelade, ettersom det ikke inneholder sitrusskall, men det er liksom ikke syltet\u00f8y heller, til det er det ikke flytende nok. Dette har konsistens som marmelade, s\u00e5 da kaller jeg det det. Og som overskriften avsl\u00f8rer har det ogs\u00e5 en pikant smak av timian som passer overraskende godt \u00a0sammen med bl\u00e5b\u00e6rene.<\/p>\n

\u00a0Dette er lett \u00e5 lage, ja hvis en ser bort fra plukkingen s\u00e5 klart. Det er ikke min favorittaktivitet, men tar man med familien, kaffe, bikkja og v\u00e6ret er fint, s\u00e5 g\u00e5r det an. Men alts\u00e5, har du bl\u00e5b\u00e6r er det grei skuring.<\/p>\n

Knus 1 kg bl\u00e5b\u00e6r med en rotmoser i en gryte og tilsett 500 gram sukker. Ha i en teskje t\u00f8rket timian og kok opp mens du r\u00f8rer godt. Skru ned varmen s\u00e5 det sm\u00e5putrer og la det st\u00e5 uten lokk i en times tid til du merker at det tykner litt. Mengen vil reduseres med ca 40%, og du trenger derfor ikke tilsette noen tykningsmidler. Selv om bl\u00e5b\u00e6r ikke h\u00f8rer til de b\u00e6rene som har mest pektin, vil det stivne greit likevel, og f\u00e5 konsistens som god marmelade n\u00e5r det kj\u00f8lner. Hvis du er usikker p\u00e5 om det har kokt lenge nok kan du legge en skjei av syltet\u00f8yet p\u00e5 et lite fat og sette i kj\u00f8leskapet i 5 minutter. Da merker du om det stivner greit.<\/p>\n

Hell syltet\u00f8yet p\u00e5 et rent glass, skru lokket godt igjen og la det st\u00e5 p\u00e5 hodet til det er avkj\u00f8lt. Det oppbevares best i kj\u00f8leskapet.<\/p>\n

 <\/p>\n

 <\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Det er f\u00e5 ting som kan m\u00e5le seg med noe skikkelig s\u00f8tt ved siden av en god ost. Det beste jeg vet er bl\u00e5b\u00e6rmarmelade. Vel, egentlig er det vel strengt tatt ikke marmelade, ettersom det ikke inneholder sitrusskall, men det er liksom ikke syltet\u00f8y heller, til det er det ikke flytende nok. Dette har konsistens […]<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":0,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[1,17],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/319"}],"collection":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=319"}],"version-history":[{"count":3,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/319\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":337,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/319\/revisions\/337"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=319"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=319"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=319"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}