Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 {"id":263,"date":"2014-12-19T13:20:06","date_gmt":"2014-12-19T13:20:06","guid":{"rendered":"http:\/\/sverkeli.no\/?p=263"},"modified":"2015-10-02T11:06:27","modified_gmt":"2015-10-02T10:06:27","slug":"kjappe-frokostbrod","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/sverkeli.no\/2014\/12\/19\/kjappe-frokostbrod\/","title":{"rendered":"Kjappe frokostbr\u00f8d"},"content":{"rendered":"
Kjenner du f\u00f8lelsen av \u00e5 ha glemt \u00e5 kj\u00f8pe br\u00f8d, skuffen er tom og butikken er stengt, og bensinstasjonens kjipe utvalg i halvstekte kneipp ikke frister litt en gang? Denne f\u00f8lelsen sl\u00e5r gjerne til kl 22 om kvelden, og er ikke noen god f\u00f8lelse. Men har du litt mel, havregryn og t\u00f8rrgj\u00e6r i skapet, er l\u00f8sningen n\u00e6r; briks. Jeg bruker sjelden eksakte m\u00e5l n\u00e5r jeg baker br\u00f8d, men en god tommelfingerregel er \u00e5 bruke en halv liter v\u00e6ske til en kilo mel.\u00a0Ingredienser:<\/strong><\/p>\n Jeg har en Kenwood Major kj\u00f8kkenmaskin, og begynner alltid med v\u00e6sken. Ettersom v\u00e6sken blir kj\u00f8lt godt ned av melet, og fordi t\u00f8rrgj\u00e6r er ganske s\u00e5 robust, s\u00e5 bruker jeg v\u00e6ske p\u00e5 ca 48-50 grader. Jeg har et godt termometer<\/a>, men det g\u00e5r fint \u00e5 kjenne etter med fingrene ogs\u00e5, det skal v\u00e6re omtrent s\u00e5 varmt som n\u00e5r du vasker hendene.<\/p>\n Begynn med 6 dl vann og tilsett hvetemel, grovt mel og havregyrn. Str\u00f8 t\u00f8rrgj\u00f8r og salt over toppen. Monter eltekroken p\u00e5 kj\u00f8kkenmaskinen og kj\u00f8r deigen p\u00e5 lav fart til det begynner \u00e5 blande seg godt, og \u00f8k farten langsomt opp til ca halv fart. Hvis deigen er s\u00e5 fast at maskinen begynner \u00e5 hoppe, er den litt for t\u00f8rr, s\u00e5 da skrur du ned p\u00e5 helt lav fart igjen og tilsetter en dl med v\u00e6ske til,<\/p>\n Kj\u00f8r deigen p\u00e5 halv fart i 12-15 minutter til den “slipper bollen”. Om ikke den gj\u00f8r det helt perfekt, s\u00e5 er ikke det s\u00e5 n\u00f8ye. Du har litt slingringsmonn. Dekk bollen med plast og sett den til heving. Jeg setter den gjerne i kj\u00f8kkenvasken med skikkelig varmt vann i, da hever deigen som bare juling. Etter en halvtimes tid er deigen dobbelt s\u00e5 stor.<\/p>\n N\u00e5r deigen har blitt dobbelt s\u00e5 stor velter du den ut p\u00e5 kj\u00f8kkenbenken med dugelig med hvetemel p\u00e5. Klapp den ut til en ca 1 cm tjukk leiv og sm\u00f8r p\u00e5 mykt sm\u00f8r over det hele. Hvis du har glemt \u00e5 ta ut sm\u00f8ret, s\u00e5 er osteh\u00f8velen din beste venn. H\u00f8vle av sm\u00f8ret og legg utover deigen.<\/p>\n <\/a>Brett deigen i to, dra den ut igjen, brett i to, dra den ut igjen, og brett en siste gang. N\u00e5 klapper du den ut til den er ca 2 cm tykk, og deler den opp i passelig store briks, p\u00e5 dette viset:<\/p>\n
\n<\/a><\/p>\n\n