Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 {"id":229,"date":"2014-03-20T17:15:43","date_gmt":"2014-03-20T17:15:43","guid":{"rendered":"http:\/\/sverkeli.no\/?p=229"},"modified":"2015-10-02T10:45:35","modified_gmt":"2015-10-02T09:45:35","slug":"baked-alaska","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/sverkeli.no\/2014\/03\/20\/baked-alaska\/","title":{"rendered":"Baked Alaska"},"content":{"rendered":"

\"baked-alaska1\"<\/a>\u00a0Baked Alaska er en fantastisk dessert, en iskake best\u00e5ende av en kakebunn med vaniljeis, et tynt sjokoladelag og varm, italiensk marengs p\u00e5 toppen. Jeg har sett denne klassikeren, ogs\u00e5 kjent som glace au four,\u00a0omelette\u00a0\u00e0 la\u00a0norv\u00e9gienne, Norwegian omelette\u00a0og omelette\u00a0surprise, som utfordring i et par kokkeprogrammer av typen Master Chef p\u00e5 TV, og har liksom tenkt at dette er langt utforbi min komfortsone.\u00a0Jeg er nemlig ingen konditor og er mer komfortabel med saltmat enn s\u00f8tmat (penger og gull er jeg faktisk veldig komfortabel med), men da jeg s\u00e5 Hobbykokkens fantastiske blogginnlegg<\/a>, m\u00e5tte jeg bare pr\u00f8ve meg.\u00a0<\/p>\n

Hobbykokken, Olav Birkeland, g\u00e5r nok litt lenger enn det jeg har gjort, men min ble slettes ikke s\u00e5 verst, selv om jeg har gjort noen ting litt enklere enn han. Blant annet droppet jeg \u00e5 ha en kjerne av kirseb\u00e6rsaus i midten, og serverte den med varm jordb\u00e6rcoulis ved siden av, og det var helt konge.<\/p>\n

Det er ikke veldig vanskelig \u00e5 f\u00e5 til denne desserten, men det tar litt tid. Jeg serverte dette sist s\u00f8ndag, og begynte dagen f\u00f8r med \u00e5 lage iskrem. L\u00f8rdag morgen laget jeg sukkerbr\u00f8d og laget sjokoladetrekk over isen, og s\u00e5 laget jeg marengsen og jordb\u00e6rcoulisen etter hovedretten, like f\u00f8r servering. Poenget er nemlig at marengsen skal v\u00e6re varm og myk og fluffy, som en herlig kontrast til den kalde isen og en skikkelig kr\u00f8nsji kakebunn.<\/p>\n

Ingredienser til isen<\/strong><\/p>\n