Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 {"id":16,"date":"2013-04-28T22:04:28","date_gmt":"2013-04-28T22:04:28","guid":{"rendered":"http:\/\/sverkeli.no\/?p=16"},"modified":"2013-04-30T10:27:01","modified_gmt":"2013-04-30T10:27:01","slug":"i-vakuum","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/sverkeli.no\/2013\/04\/28\/i-vakuum\/","title":{"rendered":"I vakuum"},"content":{"rendered":"

\"sousJeg bikket nylig 45 og fikk en usedvanlig kul presang av mine kj\u00e6re. Det var noe jeg hadde \u00f8nsket meg en stund, og lykken var stor da jeg kunne pakke ut et sett “Souse vide supreme”, alts\u00e5 en vakuumpakkmaskin og et termostatstyrt vannbad. Slik ser det ut:<\/p>\n

\u00a0<\/a><\/p>\n

“Sous vide” betyr “i vakuum” p\u00e5 fransk. Kjapt og enkelt forklart, s\u00e5 gj\u00f8r dette utstyret to ting. Den dingsen til venstre p\u00e5 bildet vakuumpakker mat. Den suger luften ut av posen, og forsegler \u00e5pningen med varme. Den \u00a0langt st\u00f8rre dingsen til h\u00f8yre er et termostatstyrt vannbad med en kapasitet p\u00e5 11 liter. Termostaten er ganske n\u00f8yaktig, s\u00e5 temperaturen svinger maks en halv grad eller s\u00e5, opp og ned i forhild til hva du har satt den p\u00e5. N\u00e5r du senker et stykke vakuumpakket mat nedi et slikt vannbad, s\u00e5 skjer det fantastiske ting.<\/p>\n

La oss anta at du liker biffen din aller aller best n\u00e5r den er m\u00f8rk rosa, hva en amerikaner ville sagt var “medium rare”. Hvis du steker en biff p\u00e5 stekepannen, s\u00e5 vil en god kokk klare \u00e5 s\u00f8rge for at de meste av biffen din har akkurat den rette fargen, men ikke alt. Midt i biffen vil den v\u00e6re litt for lite stekt, og ytterst vil biffen v\u00e6re gr\u00e5 og t\u00f8rr, og egentlig er det bare et lite stykke mellom kjernen og skorpen som er akkurat slik du vil ha den.<\/p>\n

Tenk om du kunne hatt hele biffen akkurat perfekt rosa? Jepp. Med dette utstyret er dette ikke bare mulig, det er mulig HVER GANG og nesten irriterende enkelt. Du stiller bare inn temperaturen p\u00e5 akkurat den temperaturen du synes biffen er aller aller best, den tempen som gir akkurat den riktige m\u00f8rke rosa leten, slepper oppi den vakumpakkete biffen, lar den v\u00e6re der i noen timer, og voila, hele kj\u00f8ttstykket har bltt varmet opp til n\u00f8yaktig den temperaturen du \u00f8nsker. Alt du trenger \u00e5 gj\u00f8re utover det, er \u00e5 svitsje biffen i litt sm\u00f8r i stekepannen et minutt p\u00e5 hver side, eller la den f\u00e5 en rask runde p\u00e5 grillen, s\u00e5 f\u00e5r du den deilige karamelliserte stekeskorpen ytterst. Perfekt biff, hver gang.<\/p>\n

Og ikke nok med det. Det er veldig mye av det billige kj\u00f8ttet som egentlig har et mye st\u00f8rre smakspotensiale enn de dyre bitene. Du trenger ikke indrefilet eller m\u00f8rbrad for \u00e5 f\u00e5 en m\u00f8r biff hvis du har sous vide utstyr. N\u00e5r kj\u00f8ttet f\u00e5r ligge lenge p\u00e5 lav temperatur, s\u00e5 skjer det en nedbrytningsprosess, der de seige fibrene i kj\u00f8ttet omdannes til gelatin, og etter et visst antall timer, s\u00e5 er kj\u00f8ttet s\u00e5 m\u00f8rt at du kan spise det med skje.<\/p>\n

Mitt neste blogginnlegg skal handle om det f\u00f8rste jeg laget i mitt sous vide vannbad, en skikkelig utfordring av et stykke elgkj\u00f8tt.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Jeg bikket nylig 45 og fikk en usedvanlig kul presang av mine kj\u00e6re. Det var noe jeg hadde \u00f8nsket meg en stund, og lykken var stor da jeg kunne pakke ut et sett “Souse vide supreme”, alts\u00e5 en vakuumpakkmaskin og et termostatstyrt vannbad. Slik ser det ut: \u00a0<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":0,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[2],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/16"}],"collection":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=16"}],"version-history":[{"count":7,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/16\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":25,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/16\/revisions\/25"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=16"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=16"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=16"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}