Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-content/plugins/wpheadsp/wpheadsp.php:1) in /customers/d/0/4/sverkeli.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1631 {"id":141,"date":"2013-06-18T14:12:26","date_gmt":"2013-06-18T14:12:26","guid":{"rendered":"http:\/\/sverkeli.no\/?p=141"},"modified":"2013-06-19T06:28:59","modified_gmt":"2013-06-19T06:28:59","slug":"jordbaerbrasaft","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/sverkeli.no\/2013\/06\/18\/jordbaerbrasaft\/","title":{"rendered":"Jordb\u00e6rbrasaft"},"content":{"rendered":"

\"image\"
\nNoen ganger er det lov \u00e5 ha flaks. Egentlig ble det jeg skulle laget 50 % mislykket, men det jeg endte opp med var 100% vellykket. Jeg skulle lage en deilig jordb\u00e6r- og rabarbragr\u00f8t, men det ble alts\u00e5 saft. En riktig s\u00e5 god en.<\/p>\n

<\/p>\n

Det hele begynte med at en av mine venninner skr\u00f8yt p\u00e5 facebook av at hun hadde laget en knallgod jordb\u00e6r- og rabarbragr\u00f8t av sesongens f\u00f8rste innh\u00f8stning. Jeg ba pent om oppskrift, og den fikk jeg, og handlet inn b\u00e5de jordb\u00e6r og rabarbra. Riktignok ikke norske jordb\u00e6r, ettersom det overhodet ikke er sesong og jeg har ikke like lange tentakler inn i Agders drivhuseiere som det min venninne har. De importerte var riktig s\u00e5 s\u00f8te og gode, s\u00e5 det skulle g\u00e5 greit.<\/p>\n

Oppskriften jeg fikk var tradisjonell nok., Kok sammen b\u00e6r og rabarbra, masse sukker og vaniljestang og vann, tilsett potetmel til passe tykk konsistens og server. Grei skuring. Men jeg har jo f\u00e5tt meg en Sous Vide Supreme m\u00e5 vite, s\u00e5 dette skulle jeg utfordre. Jeg har som kjent laget en sinnssykt god eplegr\u00f8t i den, og tenkte at kanskje muligens det ville funke med jordb\u00e6r og rabarbra ogs\u00e5.\u00a0Greia med eplegr\u00f8ten er at epleskallet er s\u00e5 rikt p\u00e5 stoffet pectin, at du ikke trenger \u00e5 tykne gr\u00f8ten med potetmel, og jeg ville teste om det fungerer ogs\u00e5 med jordb\u00e6r og rabarbra.<\/p>\n

Som tenkt s\u00e5 gjort. Jeg kuttet det hele opp i passe sm\u00e5 biter og vakumpakket det sammen med sukker og noen dugelige skeier spesialvaniljesukker. Egentlig skulle det v\u00e6rt vaniljestang, men jeg har et vaniljesukker fra en eller annen eksklusiv produsent som er laget med skikkelige vaniljefr\u00f8 og ikke bare vanilin, og som gir akkurat like godt resultat som vanlig vaniljestang. Men det var en digresjon. Sukkermengden jeg tilsatte var ca halvparten av oppskriften, i tr\u00e5d med eplegr\u00f8ten min.
\n\"image\"<\/a><\/p>\n

Jeg plumpet posen med jordb\u00e6r og rabarbra oppi vannbadet mitt, innstilt p\u00e5 det samme som jeg bruker til eplegr\u00f8t, alts\u00e5 84 grader. Spent p\u00e5 resultatet fisket jeg opp posen en liten time seinere. Den umiddelbare f\u00f8lelsen var skuffelse. Det var overhodte ingen gr\u00f8taktig feeling jeg fikk n\u00e5r jeg klemte rundt innholdet i posen. Det var som \u00e5 klemme p\u00e5 en vannballong. Jeg klippet opp posen og heldte det i en sk\u00e5l. I stedet for lekre r\u00f8de og skinnende b\u00e6r og rabarbrabiter som seilte rundt i en perfekt tykk og lekker gr\u00f8t, var det halvveis nedbrutte rabarbrabiter som fl\u00f8t rundt i helt nedbrutte jordb\u00e6r. Dette var ikke gr\u00f8t. Det var ikke en gang syltet\u00f8y. Det var suppe.<\/p>\n

\"wpid-20130614_175728.jpg\"<\/a><\/p>\n

Skuffelen ga seg imidlertid n\u00e5r jeg smakte p\u00e5 det hele. Det var rett og slett dritgodt. Jeg helte det hele gjennom et d\u00f8rslag, og satt igjen med tre helt greie porsjoner med kompott og ca 6 dl herlig og riktig s\u00e5 kraftig saft, type blandingsforhold 1:5, alts\u00e5 enda mer konsentrert enn det Lerum og andre tilbyr, med mye mindre tilsatt sukker og definitivt bedre p\u00e5 smak. Kompotten serverte jeg med en klatt krem og det gikk ned p\u00e5 h\u00f8ykant.<\/p>\n

Konklusjonen er jo enkel, og todelt. For det f\u00f8rste s\u00e5 er det ikke pectin nok i rabarbra og jordb\u00e6r til at det blri gr\u00f8t uten tilsetning av potetmel, og for det andre s\u00e5 er sous vide et helt fantastisk apparat til saftkoking, og det kommer jeg til \u00e5 teste ut p\u00e5 flere typer b\u00e6r og frukt!<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Noen ganger er det lov \u00e5 ha flaks. Egentlig ble det jeg skulle laget 50 % mislykket, men det jeg endte opp med var 100% vellykket. Jeg skulle lage en deilig jordb\u00e6r- og rabarbragr\u00f8t, men det ble alts\u00e5 saft. En riktig s\u00e5 god en.<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":0,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[1],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/141"}],"collection":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=141"}],"version-history":[{"count":15,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/141\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":159,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/141\/revisions\/159"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=141"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=141"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/sverkeli.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=141"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}